Ajvar

zizala Kuchařka: zizala

Zavařeniny 26 názorů

Suroviny

6 kg červených kapií
3 kg rajčat
1 větší lilek
2-3 feferonky
1,5 hrnku slunečnicového oleje
2/3 hrnku cukru
4/3 hrnku vinného octa (6%)
3 lžíce soli
1 palička česneku
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Papriky, rajčata, lilek a feferonku umeleme na masovém strojku, zamícháme s ostatním a za občasného míchání vaříme na slabém plameni kolem 5-6 hodin (až to pořádně zhoustne). Ke konci už u toho musíme pořád stát a míchat, ať se to nepřipálí. Výsledek stojí za to (pokud si na ajvar potrpíte jako já). Sterilovat 20-25 minut podle velikosti sklenic.

Poznámka

Autorka: Airan na receptech.cz

Vyzkoušeno mnohokrát, je výborný

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 280 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ajvar

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Danca: :-) Tak hlavně, že se podařilo a že chutná. Pro majitele pomalého hrnce je Tvůj postup prima vychytávka :yes:;-)

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Tak dnes jsem poprvé vyráběla ajvar... vycházela jsem z tohoto receptu,ale vynechala jsem rajčata. A protože jsem založením tak trochu lenoch, který si zdlouhavou práci rád usnadňuje, napadlo mne použít na vaření pomalý hrnec. Lilek jsem nastrouhala na V-krouhači na slabé nudličky, posypala lžičkou soli a nechla vypotit. Mezitím jsem na stejném struhadle nastrouhala i kapie, přemístila je do nádoby PH, přidala vyždímaný lilek a ostatní ingredience. Hrnec jsem zapnula na stupeń 2 a "pomalila" 3 hodiny za občasného zamíchání. Nakonec jsem směs lehce projela tyčovým mixérem.Výsledek = naprostá bomba!!!!:yes::yes::-)

    Odpovědět

  • evosheek evosheek

    Ajvar je výborná věc, také dělám, byť dle jiného receptu.

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Děkuju moc za vyzkoušení receptu i fotky :-K

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Našla jsem si tento recept v jednou časopise a prubla.Já jsem rozmixovala a poté podusila.Moc dobré,pikantní:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Hanis: Pochvala patří Airan, která recept kdysi uveřejnila :-)

    Odpovědět

  • Hanis Hanis

    Posíám bod :-K, udělala jsem jako Jahoda - jen papriky a lilek (ale zeleninu jsem nepekla a neloupala), vařila asi 3 hodiny. Výborný recept, budu určitě dělávat každý rok - polovinu jsem již rozdala a každý chválí :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    rebeka: Rebi, Jarka to dělá, jak popisuje v receptu.
    Fotky jsou ale od Jahody a ta to peče - mrkni na její komentář níže ;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    cathleen: děkuji:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    rebeka: zkusím to zjistit :-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    cathleen: rozhodně si ho taky udělám, akorát nevím, jestli to dělat v troubě nebo na sporáku, protože na některé z fotek se zdá, že je na plechu;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    rebeka: :-D:-D to níííc....vím o něm proto, že se ho už dva roky chystám vyrobit. Ale letos to prostě MUSÍ vyjít:-!:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    :-O tak tohle mi uniklo:-S už si to ukládám, protože ten kupovaný je drahý jako čert:-//
    cathleen díky za připomenutí;-):yes::-K

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    vybusna: ahááá ;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    ziza jasne...akurat ja som ju cely cas titulovala arian :-8

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: ajvar ajvar recept recept na ajvar recept na pravý ajvar domací ajvar recept ajvar ajvar recepty domácí ajvar recept co je ajvar aivar co je to ajvar recepty ajvar recepty na ajvar jak vyrobit ajvar recept na domácí ajvar jak se dělá ajvar zeleninový ajvar aivar recept ayvar ajvar v receptech