Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo-pudinkové řezy z listového těsta

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

28. 8. 2019 17:49

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 944 kJ / 2 138 kcal
Bílkoviny48,41 g
Tuky115,97 g
Vláknina3,65 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 341 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy223,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj receptu: Vaříme krok za krokem, mírně poupraveno.

Formu jsem měla o rozměrech 30 x 12 cm.

V původním receptu bylo 250 g listového těsta, já jsem použila jen 200 g. Řezy listují v horní polovině. Pekla jsem i s podsypáním náplně trochou rozdrcených piškotů, ale vyšlo to nastejno s tím, když jsem je nedala. Do náplně je možné přidat trochu citronové kůry nebo aroma.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

milisa1

9. 2. 2021 18:51

Merylas: moc děkuju :-)

Merylas

9. 2. 2021 17:17

milisa1: Jak budu zase dělat, postup nafotím. ;-)

milisa1

9. 2. 2021 16:23

Omlouvám se,ale nějak nechápu postup, nešel by prosím přiložit video postup?
Moc děkuju

Merylas

11. 2. 2020 10:31

Renata L: Děkuji za vyzkoušení a přidané fotografie. Jsem tráda, že recept nezklamal.:-K

Renata L

9. 2. 2020 18:54

Výborný zákusek ke kávičce:yes:Určitě zopakuji.Děkuji za recept a s dovolením přidávám fotografii:-)

Merylas

21. 9. 2019 08:19

hosta: Díky za rychlou odpověď na dotaz. :-K

Petr.1: Uznávám, že jsem mohla dát i fotopostup. Když si na fotku kliknete, tak se zvětší a detaily jsou více vidět.:-K

Petr.1

18. 9. 2019 23:39

hosta: Děkuji za vysvětlení, ale na fotce to moc zřetelné není. Šlehačka pokrývá celý vršek a tím zanikají detaily.

hosta

18. 9. 2019 22:58

Petr.1: určitě ne, marmeláda se dává až na upečený koláč pod šlehačku - jen na tu krajem listového těsta nepřekrytou část - je to na hlavním snímku dost dobře vidět.

Petr.1

18. 9. 2019 22:44

Přiznám se, že postupu úplně nerozumím. Jestli to chápu správně, tak se dá těsto formy vyložené pečícím papírem, zaleje se náplní a kdy se pak přidává marmeláda?
Chápal bych to tak, že marmeláda se dá jako druhá vrstva na náplň z tvarohu a pudinku a teprve poté se vrch překryje těstem na okraji a dá do trouby. Pochopil jsem to správně?

Nadja

29. 8. 2019 13:00

Merylas: děkuji ;-) Takto, s přehnutými okraji vypadají řezy daleko lépe a svátečněji, než když je to jen rovný koláč. <3

Merylas

29. 8. 2019 07:11

Nadja: Máš pravdu, před pečením nebo až v průběhu pečení se překlopí. Ty vyvýšené okraje ale nemají být tak vysoké, aby pak povrch zcela "uzavřely". Můžou být i o malinko nižší než jsem měla já, bylo by více prostoru pro marmeládu, šlehačku a ovoce. Ale vždy musí být okraj z těsta trochu výše než náplň. A díky.:-K

Nadja

28. 8. 2019 23:08

Merylas: ty 6 cm okraje se asi před pečením překlopí na náplň ? Alespoň to tak na fotce vypadá.
Řezy jsou lákavé, hned bych se zakousla.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z listového těsta listové těsto recepty listové těsto s tvarohem řezy z listového těsta řezy z tvarohem a listového těsta listové těsto s pudinkem a tvarohem tvarohové řezy listové těsto s pudinkem pudinkové řezy recepty z listového těsta s tvarohem pudinkové řezy z listového těsta recepty řezy z listového těsta s pudinkem tvarohovo pudinkové řezy tvarohové řezy recept recept z listového těsta řezy z listového těsta s tvarohem listové řezy tvarohové recepty listové těsto s tvarohem recept

Suroviny: těsto listové, mouka hladká, mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, pudink vanilkový, tvaroh měkký, marmeláda, smetana ke šlehání, meduňka

TopRecepty.cz

Tvarohovo-pudinkové řezy z listového těsta

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1yko