Nutriční hodnoty (Bílá polévka s hlívou a fazolemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 7 886 kJ / 1 885 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 64,68 g |
| Tuky | 88,29 g |
| – nasycené | 53,63 g |
| – nenasycené | 31,64 g |
| –– mononenasycené | 27,22 g |
| –– polynenasycené | 4,42 g |
| ––– omega 3 | 0,93 g |
| Vláknina | 62,10 g |
| Cholesterol | 257 mg |
| Sodík | 181 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 167,58 g |
| – cukry | 26,08 g |
| ––– laktóza | 14,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 250 g |
| 240 g 240 g bílých fazolí (ve slaném nálevu nebo předvařených, scezených) | Fazole bílé | 240 g |
| 2 2 středně velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 1 větší bobkový list | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý | |
| vývar podle potřeby | Vývar masový | |
| 360 ml 360 ml zakysané smetany (podle chuti) | Smetana kravská zakysaná 12% | 360 ml |
| bylinky nebo vařené vejce - není nutné | Petržel nať čerstvá |