Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Svěží ovocné řezy)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 734 kJ /
3 761 kcal
Bílkoviny72,37 g
– z toho živočišné bílkoviny43,32 g
– z toho rostlinné bílkoviny29,05 g
Tuky160,26 g
– nasycené16,78 g
– nenasycené128,26 g
–– mononenasycené90,46 g
–– polynenasycené37,81 g
––– omega 310,61 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 423 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy503,30 g
– cukry330,50 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 250 g
200 g 200 g cukru Cukr bílý 200 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
4 4 vejce Vejce slepičí 280 g
125 ml 125 ml oleje Olej řepkový 125 ml
150 ml 150 ml pomerančového džusu (nebo šťávy) Džus pomerančový 150 ml
1 1 kypřící prášek do pečiva Kypřící prášek
2 2 zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12%
2 2 smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30%
2 2 ztužovače smetany (nemusí být, ale smetana se lépe vyšlehá) Ztužovač šlehačky
100 g 100 g cukru (20g můžeme nahradit vanilkovým cukrem) Cukr bílý 100 g
1 balíček 1 balíček želatiny (nebo želatinového ztužovače) Želatina vepřová 10 g
1 1 velký kompot (meruňky, mandarinky, jahody, broskve…) ale může být i čerstvé ovoce Meruňka zavařená

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.