Nutriční hodnoty (Svěží ovocné řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 734 kJ / 3 761 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,37 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 43,32 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,05 g |
Tuky | 160,26 g |
– nasycené | 16,78 g |
– nenasycené | 128,26 g |
–– mononenasycené | 90,46 g |
–– polynenasycené | 37,81 g |
––– omega 3 | 10,61 g |
Vláknina | 7,80 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 423 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 503,30 g |
– cukry | 330,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
125 ml 125 ml oleje | Olej řepkový | 125 ml |
150 ml 150 ml pomerančového džusu (nebo šťávy) | Džus pomerančový | 150 ml |
1 1 kypřící prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
2 2 zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
2 2 smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
2 2 ztužovače smetany (nemusí být, ale smetana se lépe vyšlehá) | Ztužovač šlehačky | |
100 g 100 g cukru (20g můžeme nahradit vanilkovým cukrem) | Cukr bílý | 100 g |
1 balíček 1 balíček želatiny (nebo želatinového ztužovače) | Želatina vepřová | 10 g |
1 1 velký kompot (meruňky, mandarinky, jahody, broskve…) ale může být i čerstvé ovoce | Meruňka zavařená |