Nutriční hodnoty (Žampionový pekáček s novými bramborami a šalotkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 099 kJ / 1 458 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,00 g |
| Tuky | 62,32 g |
| – nasycené | 41,28 g |
| – nenasycené | 18,44 g |
| –– mononenasycené | 16,00 g |
| –– polynenasycené | 2,44 g |
| ––– omega 3 | 0,64 g |
| Vláknina | 64,00 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 172 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 166,80 g |
| – cukry | 18,80 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g žampionů | Žampion čerstvý | 400 g |
| 400 g 400 g nových menších brambor | Brambor zimní | 400 g |
| cca 5 5 šalotek (podle velikosti) | Šalotka čerstvá | |
| 4 4 celé stroužky česneku | Česnek čerstvý | 280 g |
| 200 g 200 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| koření na grilovanou zeleninu | Provensálské koření | |
| snítka snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| trochu trochu oleje | Olej řepkový |