Nutriční hodnoty (Staropražské obložené hovězí s vaječnou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 930 kJ / 1 417 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 187,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 184,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,37 g |
| Tuky | 67,78 g |
| – nasycené | 11,08 g |
| – nenasycené | 49,54 g |
| –– mononenasycené | 36,38 g |
| –– polynenasycené | 13,16 g |
| ––– omega 3 | 3,53 g |
| Vláknina | 8,01 g |
| Cholesterol | 871 mg |
| Sodík | 1,00 g |
| Sůl | 2,26 g |
| Sacharidy | 9,83 g |
| – cukry | 3,76 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g hovězího masa (nejlépe květová špička) | Hovězí kýta | 750 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| celý pepř | Pepř černý | |
| nově koření | Nové koření | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 vejce vařená naměkko | Vejce slepičí | 140 g |
| 40 ml 40 ml oleje | Olej řepkový | 40 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 12 g |
| kapary | Kapary | |
| sůl | Sůl mořská | |
| nakládaná červená řepa | Červená řepa sterilovaná | |