Nutriční hodnoty (Pórková omáčka s nivou a ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 356 kJ / 1 519 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,27 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 27,27 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 134,07 g |
– nasycené | 40,98 g |
– nenasycené | 79,05 g |
–– mononenasycené | 21,18 g |
–– polynenasycené | 57,87 g |
––– omega 3 | 9,84 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 181 mg |
Sodík | 2,08 g |
Sůl | 5,20 g |
Sacharidy | 27,07 g |
– cukry | 10,82 g |
––– laktóza | 9,04 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší pórek | Pórek čerstvý | |
cca 1 1 cm plátek másla | Máslo kravské | 1 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
200 ml 200 ml smetany na vaření (12%) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
100 g 100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku nahrubo posekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 125 g |
hrst hrst smažené sušené cibule | Cibule sušená | |
mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% |