Nutriční hodnoty (Pórková omáčka s nivou a ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 356 kJ / 1 519 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,27 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 134,07 g |
| – nasycené | 40,98 g |
| – nenasycené | 79,05 g |
| –– mononenasycené | 21,18 g |
| –– polynenasycené | 57,87 g |
| ––– omega 3 | 9,84 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 181 mg |
| Sodík | 2,08 g |
| Sůl | 5,20 g |
| Sacharidy | 27,07 g |
| – cukry | 10,82 g |
| ––– laktóza | 9,04 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší pórek | Pórek čerstvý | |
| cca 1 1 cm plátek másla | Máslo kravské | 1 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření (12%) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 100 g 100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku nahrubo posekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 125 g |
| hrst hrst smažené sušené cibule | Cibule sušená | |
| mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% |