Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kakaovo-jablečný koláč s ořechy a čokoládovou polevou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 324 kJ /
5 336 kcal
Bílkoviny141,05 g
– z toho živočišné bílkoviny28,20 g
– z toho rostlinné bílkoviny112,85 g
Tuky248,53 g
– nasycené50,98 g
– nenasycené161,77 g
–– mononenasycené38,83 g
–– polynenasycené122,94 g
––– omega 319,21 g
Vláknina77,85 g
Cholesterol 693 mg
Sodík 8,70 g
Sůl0,85 g
Sacharidy594,75 g
– cukry161,00 g
––– laktóza14,75 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky (někdy používám hladkou celozrnnou špaldovou) Mouka pšeničná polohrubá 500 g
1 hrnek 1 hrnek třtinového nebo krupicového cukru
6-7 6-7 strouhaných jablek (se slupkou) Jablko čerstvé 975 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku slunečnicového nebo řepkového oleje
2-3 2-3 vejce (dle velikosti) Vejce slepičí 175 g
1 hrnek 1 hrnek nahrubo sekaných vlašských ořechů Vlašské ořechy 250 g
2 lžíce 2 lžíce jedlé sody Jedlá soda 30 g
3 lžíce 3 lžíce kakaa Kakao prášek 75 g
1 lžíce 1 lžíce skořice Skořice ceylonská 15 g
100 g 100 g čokolády s min. 50% kakaa Čokoláda mléčná 30% 100 g
125 ml 125 ml 12% smetany Smetana kravská sladká 12% 125 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.