Nutriční hodnoty (Kakaovo-jablečný koláč s ořechy a čokoládovou polevou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 324 kJ / 5 336 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,05 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 112,85 g |
Tuky | 248,53 g |
– nasycené | 50,98 g |
– nenasycené | 161,77 g |
–– mononenasycené | 38,83 g |
–– polynenasycené | 122,94 g |
––– omega 3 | 19,21 g |
Vláknina | 77,85 g |
Cholesterol | 693 mg |
Sodík | 8,70 g |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 594,75 g |
– cukry | 161,00 g |
––– laktóza | 14,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky (někdy používám hladkou celozrnnou špaldovou) | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1 hrnek 1 hrnek třtinového nebo krupicového cukru | ||
6-7 6-7 strouhaných jablek (se slupkou) | Jablko čerstvé | 975 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku slunečnicového nebo řepkového oleje | ||
2-3 2-3 vejce (dle velikosti) | Vejce slepičí | 175 g |
1 hrnek 1 hrnek nahrubo sekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 250 g |
2 lžíce 2 lžíce jedlé sody | Jedlá soda | 30 g |
3 lžíce 3 lžíce kakaa | Kakao prášek | 75 g |
1 lžíce 1 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 15 g |
100 g 100 g čokolády s min. 50% kakaa | Čokoláda mléčná 30% | 100 g |
125 ml 125 ml 12% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |