Nutriční hodnoty (Jablkový koláč z bramborového těsta s drobenkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 057 kJ / 3 360 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,26 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,00 g |
| Tuky | 151,30 g |
| – nasycené | 96,10 g |
| – nenasycené | 52,15 g |
| –– mononenasycené | 47,15 g |
| –– polynenasycené | 5,00 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 14,90 g |
| Cholesterol | 459 mg |
| Sodík | 23 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 451,84 g |
| – cukry | 172,94 g |
| ––– laktóza | 1,44 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g studených uvařených brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky + podle potřeby | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 100 g 100 g cukru moučka | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 velké nebo 2 menší vejce | ||
| lžička lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| nastrouhaná jablka | Jablko čerstvé | |
| skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| rozinky nebo sekané ořechy | Rozinky | |
| 80 80 g másla - trochu změklé | Máslo kravské | 80 g |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce cukru | Cukr bílý | 62.5 g |
| špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| máslo + hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |