Nutriční hodnoty (Salát z červené řepy s vlašskými ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 847 kJ / 681 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,80 g |
| Tuky | 21,20 g |
| – nasycené | 2,05 g |
| – nenasycené | 15,90 g |
| –– mononenasycené | 1,70 g |
| –– polynenasycené | 14,20 g |
| ––– omega 3 | 2,25 g |
| Vláknina | 34,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 260 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 92,85 g |
| – cukry | 37,95 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g uvařené a oloupané červené řepy | Červená řepa čerstvá | 500 g |
| 2-3 2-3 str. česneku | Česnek čerstvý | 175 g |
| hladkolistá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 30 g |
| šťáva z citronu | Šťáva z citrónu | |
| sůl, pepř, cukr | Cukr bílý | |
| řecký jogurt nebo kysaná smetana | Jogurt řecký 5% | |
| pár kapek kapek olivového oleje | Olej olivový |