Nutriční hodnoty (Topinka opečená na sucho s česnekovými vejci a sušenými rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 899 kJ / 932 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,63 g |
| Tuky | 83,43 g |
| – nasycené | 33,68 g |
| – nenasycené | 40,05 g |
| –– mononenasycené | 33,55 g |
| –– polynenasycené | 6,50 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 1,47 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 1,37 g |
| Sůl | 3,27 g |
| Sacharidy | 6,96 g |
| – cukry | 1,16 g |
| ––– laktóza | 0,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 60 g 60 g slaniny | Špek | 60 g |
| 1 1 větší šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vody (lepší je perlivá) | Voda | 18 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce smetany nebo mléka | Smetana kravská sladká 12% | 25 ml |
| 4-5 4-5 sušených rajčat nakládaných v oleji | Rajče červené sterilované | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| pažitka nebo petrželka | Pažitka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| špetka špetka chilli (nemusí být) | Chilli paprička sušená | |
| plátky plátky chleba | Chléb pšeničný kváskový | |
| Hermelín podle chuti | Hermelín |