Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kapustovo-brokolicová polévka se žampiony)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie1 432 kJ /
342 kcal
Bílkoviny6,39 g
– z toho živočišné bílkoviny0,01 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,38 g
Tuky12,74 g
– nasycené1,38 g
– nenasycené10,64 g
–– mononenasycené7,37 g
–– polynenasycené3,28 g
––– omega 30,92 g
Vláknina12,86 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 71 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy46,06 g
– cukry8,24 g
––– laktóza0,01 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
½ menší kapusty Kapusta hlávková čerstvá
½ brokolice Brokolice čerstvá
1 1 velká mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 jarní cibulky i s natí Cibulka jarní čerstvá
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
5 5 žampionů Žampion čerstvý
3-4 3-4 brambory Brambor zimní 175 g
1 1 zeleninový gelový bujon Bujón hovězí
1 1 silnější plátek másla Máslo kravské 1 g
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
1 lžička 1 lžička majoránky Majoránka sušená 7 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
1.5 l 1.5 l vody Voda 1500 ml
1-2 lžíce 1-2 lžíce domácí nebo instantní jíšky (máme-li rádi zahuštěnou)

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.