Nutriční hodnoty (Kapustovo-brokolicová polévka se žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 1 432 kJ / 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,39 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,01 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,38 g |
Tuky | 12,74 g |
– nasycené | 1,38 g |
– nenasycené | 10,64 g |
–– mononenasycené | 7,37 g |
–– polynenasycené | 3,28 g |
––– omega 3 | 0,92 g |
Vláknina | 12,86 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 71 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 46,06 g |
– cukry | 8,24 g |
––– laktóza | 0,01 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
½ menší kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
½ brokolice | Brokolice čerstvá | |
1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 jarní cibulky i s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
5 5 žampionů | Žampion čerstvý | |
3-4 3-4 brambory | Brambor zimní | 175 g |
1 1 zeleninový gelový bujon | Bujón hovězí | |
1 1 silnější plátek másla | Máslo kravské | 1 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 lžička 1 lžička majoránky | Majoránka sušená | 7 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1.5 l 1.5 l vody | Voda | 1500 ml |
1-2 lžíce 1-2 lžíce domácí nebo instantní jíšky (máme-li rádi zahuštěnou) |