Nutriční hodnoty (Bábovkový dort s jemným krémem, proložený borůvkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 781 kJ / 4 967 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 85,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,00 g |
| Tuky | 315,47 g |
| – nasycené | 104,55 g |
| – nenasycené | 181,31 g |
| –– mononenasycené | 137,46 g |
| –– polynenasycené | 43,85 g |
| ––– omega 3 | 12,03 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 2,21 g |
| Sodík | 1,28 g |
| Sůl | 3,45 g |
| Sacharidy | 427,86 g |
| – cukry | 275,28 g |
| ––– laktóza | 5,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 150 g 150 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 150 g |
| 1 1 smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| 150 g 150 g lučiny doma zhotovené | Lučina 70% t.v s. | 150 g |
| 130 ml 130 ml oleje | Olej řepkový | 130 ml |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 160 g 160 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 160 g |
| 30 g 30 g bramborového škrobu | Bramborový škrob | 30 g |
| 1 1 mascarpone (250 g) | Mascarpone | |
| 200 g 200 g lučiny doma zhotovené | Lučina 70% t.v s. | 200 g |
| 120 g 120 g moučkového cukru | Cukr bílý | 120 g |
| ½ b aličku aličku smeta-fixu | Ztužovač šlehačky | |
| borůvky | Borůvky čerstvé |