Vepřová pečeně

zuzanashop Kuchařka: zuzanashop

Doba přípravy: 2,5 hod. 6 - 8 porcí Vepřové maso 1 názor

Suroviny

vepřová pečeně bez kosti
cibule
slanina
šunka
česnek
sůl
pepř
kmín
tekuté koření na maso nebo olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso omýt a osušit, slaninu a šunku nakrájet na obdélníčky.
    Do masa udělat podélné zářezy, cca 1,5 cm hluboké, vzdáleněji od sebe.
    Do zářezu vložit slaninu a šunku a dále tenké stroužky česneku (nemusí být).
    Osolit, můžeme i opepřit, přidat koření vhodné na toto maso. Já potírám tekutými kořeními, vytvoří krásnou kůrku. Pokud nemáte tekuté koření, potřít olejem. Ovázat potravinovým provázkem a ideálně nechat v lednici do druhého dne odležet, ale nemusí být.

  2. Maso z jedné a druhé strany zprudka osmažíme na oleji. Mezitím nakrájet cibulku na kostičky. Tu pak vložit do pánvičky po vytažení masa. Pečínku posypat trochu kmínem, přidat cibuli a vložit do trouby vyhřáté na 170 C.
    Podléváme vlastní šťávou z výpeku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová pečeně

  • Eja57 Eja57

    Upéct vepřovou pečeni aby byla tak akorát není až tak úplně jednoduché - a bez udání váhy masa a doby pečení ( nebo teploty uvnitř masa) v receptu nemá začátečník moc šanci...
    A ty zářezy jsem teda moc nepobrala ani já:-O Podélně asi? Kolik? Přes celou flákotu?

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo