Nutriční hodnoty (Mleté maso v omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 023 kJ / 1 201 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 139,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 131,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,28 g |
| Tuky | 34,18 g |
| – nasycené | 9,49 g |
| – nenasycené | 16,32 g |
| –– mononenasycené | 12,96 g |
| –– polynenasycené | 3,36 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 17,15 g |
| Cholesterol | 685 mg |
| Sodík | 898 mg |
| Sůl | 1,91 g |
| Sacharidy | 75,90 g |
| – cukry | 40,60 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g mletého vepřového masa | Vepřová plec | 400 g |
| 200 g 200 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 30 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 250 g 250 g mrkve | Mrkev čerstvá | 250 g |
| 100 g 100 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 100 g |
| 1 ČL 1 ČL mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |
| 1 PL 1 PL krupicového cukru | Cukr bílý | 12 g |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |