Nutriční hodnoty (Vaječná tlačenka s vůní láku z okurek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 181 kJ / 1 477 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 83,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,03 g |
| Tuky | 106,67 g |
| – nasycené | 19,42 g |
| – nenasycené | 70,47 g |
| –– mononenasycené | 30,38 g |
| –– polynenasycené | 40,09 g |
| ––– omega 3 | 0,89 g |
| Vláknina | 11,68 g |
| Cholesterol | 1,54 g |
| Sodík | 4,13 g |
| Sůl | 9,75 g |
| Sacharidy | 34,68 g |
| – cukry | 23,73 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 ml 200 ml láku z okurek | Nálev z okurek | 200 ml |
| 200 ml 200 ml vody | Voda | 200 ml |
| 1 sáček 1 sáček želatiny (na vaječnou tlačenku) | Želatina vepřová | |
| 5 lžic 5 lžic majonézy | Majonéza | 75 g |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 200 g 200 g šunky | Šunka vepřová vařená | 200 g |
| 100 g 100 g sladkokyselých okurek | Okurka polní zavařená | 100 g |
| 300 g 300 g mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice) | Mrkev mražená | 300 g |
| 1 lžíce 1 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce nasekané pažitky | Pažitka čerstvá | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý |