Nutriční hodnoty (Zdravý mrkvovo-jablečný dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 14 868 kJ / 3 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,29 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 62,04 g |
Tuky | 146,47 g |
– nasycené | 16,11 g |
– nenasycené | 112,81 g |
–– mononenasycené | 65,06 g |
–– polynenasycené | 47,75 g |
––– omega 3 | 10,72 g |
Vláknina | 61,27 g |
Cholesterol | 785 mg |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 3,06 g |
Sacharidy | 435,88 g |
– cukry | 166,07 g |
––– laktóza | 6,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
3 3 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
2 2 velká jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
1 hrnek 1 hrnek špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 250 g |
1/3 hrnku 1/3 hrnku žitné mouky | Mouka žitná hladká | 83.3333358168602 g |
1/3 hrnku 1/3 hrnku oleje | Olej řepkový | 83.3333358168602 ml |
3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |
3 lžíce 3 lžíce mletých vlašských oříšků | Vlašské ořechy | 45 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
2,5 lžičky 2,5 lžičky kypřicího prášku | Kypřící prášek | 12.5 g |
2 lžičky 2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 16 g |
3 lžíce 3 lžíce rozinek | Rozinky | 45 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |