Nutriční hodnoty (Zdravý mrkvovo-jablečný dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 868 kJ / 3 554 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,29 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,04 g |
| Tuky | 146,47 g |
| – nasycené | 16,11 g |
| – nenasycené | 112,81 g |
| –– mononenasycené | 65,06 g |
| –– polynenasycené | 47,75 g |
| ––– omega 3 | 10,72 g |
| Vláknina | 61,27 g |
| Cholesterol | 785 mg |
| Sodík | 1,04 g |
| Sůl | 3,06 g |
| Sacharidy | 435,88 g |
| – cukry | 166,07 g |
| ––– laktóza | 6,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3 3 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 2 2 velká jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 hrnek 1 hrnek špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 250 g |
| 1/3 hrnku 1/3 hrnku žitné mouky | Mouka žitná hladká | 83.3333358168602 g |
| 1/3 hrnku 1/3 hrnku oleje | Olej řepkový | 83.3333358168602 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |
| 3 lžíce 3 lžíce mletých vlašských oříšků | Vlašské ořechy | 45 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 2,5 lžičky 2,5 lžičky kypřicího prášku | Kypřící prášek | 12.5 g |
| 2 lžičky 2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 16 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rozinek | Rozinky | 45 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |