Nutriční hodnoty (Bramborová roláda se špenátem a mletým masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 000 kJ / 5 975 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 234,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 112,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 122,29 g |
| Tuky | 160,94 g |
| – nasycené | 62,83 g |
| – nenasycené | 74,92 g |
| –– mononenasycené | 52,47 g |
| –– polynenasycené | 22,45 g |
| ––– omega 3 | 2,94 g |
| Vláknina | 211,28 g |
| Cholesterol | 373 mg |
| Sodík | 2,48 g |
| Sůl | 4,23 g |
| Sacharidy | 793,97 g |
| – cukry | 622,93 g |
| ––– laktóza | 13,73 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 větších brambor | Brambor zimní | 250 g |
| cca 80 g 80 g strouhaného parmazánu | Parmezán | 80 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 250 g 250 g mletého masa (směsi) | Vepřový ořez | 250 g |
| pepř, sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| hrst hrst sekané petrželové nati | Petržel nať čerstvá | |
| cca 200 200 ml krájených rajčat z konzervy | Rajče červené čerstvé | 12000 g |
| 250 g 250 g baby špenátu (nebo mražených listů) | Baby špenát | 250 g |
| plátek plátek másla | Máslo kravské | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| 1 kelímek 1 kelímek ricotty (200 g) | Ricotta | 250 g |
| 100 g 100 g strouhané mozzarelly | Mozzarella kravská | 100 g |