Nutriční hodnoty (Italské rizoto se zeleným chřestem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 6 298 kJ / 1 505 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,92 g |
| Tuky | 22,25 g |
| – nasycené | 7,97 g |
| – nenasycené | 13,68 g |
| –– mononenasycené | 9,33 g |
| –– polynenasycené | 4,35 g |
| ––– omega 3 | 0,47 g |
| Vláknina | 29,64 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 109 mg |
| Sůl | 0,29 g |
| Sacharidy | 267,55 g |
| – cukry | 23,82 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | 500 g |
| 1300 ml 1300 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 1300 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 2 2 středně velké pórky | Pórek čerstvý | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 lžička 1 lžička čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | 5 g |
| 300 g 300 g rýže na rizoto (Arborio) | Rýže bílá | 300 g |
| 80 ml 80 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 80 ml |
| 1 hrst 1 hrst mraženého zeleného hrášku | Hrášek zelený | |
| 3 lžíce 3 lžíce citronové šťávy | ||
| nastrouhaný parmazán k podávání | Parmezán | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě namletý pepř | Pepř černý mletý |