Nutriční hodnoty (Žampionová krůtí játra s uzenou slaninou a cherry rajčátky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 661 kJ / 3 026 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 147,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 134,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,85 g |
| Tuky | 233,06 g |
| – nasycené | 110,34 g |
| – nenasycené | 112,83 g |
| –– mononenasycené | 93,55 g |
| –– polynenasycené | 19,28 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 45,36 g |
| Cholesterol | 3,12 g |
| Sodík | 5,55 g |
| Sůl | 13,76 g |
| Sacharidy | 64,12 g |
| – cukry | 16,58 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g krůtích jater | Játra krůtí | 600 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 200 g 200 g rajčátek cherry | Rajčata cherry | 200 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 250 g 250 g celých sterilovaných žampionů | Žampion zavařený | 250 g |
| 250 g 250 g uzené slaniny | Špek | 250 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rajčatové pyré | Pyré z červených rajčat | 45 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| 300 ml 300 ml drůbežího vývaru (nebo 1 gelový drůbeží bujon a voda) | Vývar kuřecí | 300 ml |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| ½ jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| ½ červené kapie | Paprika červená čerstvá | |
| petrželka nebo libeček | Petržel nať čerstvá |