Nutriční hodnoty (Cuketová omáčka s celerem a uzeným jazykem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 148 kJ / 513 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,68 g |
| Tuky | 33,70 g |
| – nasycené | 3,04 g |
| – nenasycené | 29,02 g |
| –– mononenasycené | 20,16 g |
| –– polynenasycené | 8,86 g |
| ––– omega 3 | 2,47 g |
| Vláknina | 24,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 646 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 32,43 g |
| – cukry | 14,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 vařený uzený hovězí jazyk | Jazyk hovězí uzený | |
| 300 g 300 g očištěné cukety | Cuketa čerstvá | 300 g |
| 300 g 300 g očištěného celeru | Celer bulva čerstvá | 300 g |
| 100 ml 100 ml uzeného vývaru | Vývar vepřový | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 15 g |
| 1 1 30% smetana | Smetana kravská sladká 12% | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| sůl podle potřeby | Sůl mořská |