Nutriční hodnoty (Ořechové řezy s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
| Energie | 21 560 kJ / 5 153 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 62,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,36 g |
| Tuky | 312,69 g |
| – nasycené | 74,07 g |
| – nenasycené | 204,87 g |
| –– mononenasycené | 104,67 g |
| –– polynenasycené | 100,20 g |
| ––– omega 3 | 20,42 g |
| Vláknina | 20,80 g |
| Cholesterol | 1,56 g |
| Sodík | 641 mg |
| Sůl | 1,64 g |
| Sacharidy | 474,65 g |
| – cukry | 326,05 g |
| ––– laktóza | 7,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 150 g 150 g krupicového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 150 g 150 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 150 g |
| 120 g 120 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 120 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 300 g 300 g jablek | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy (podle potřeby) | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 50-60 g 50-60 g krupicového cukru (podle potřeby) | Cukr bílý | 55 g |
| 350 ml 350 ml vody | Voda | 350 ml |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| 250 250 g měkkého tvarohu z vaničky | Tvaroh polotučný | |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 80 g 80 g krupicového cukru (podle potřeby) | Cukr bílý | 80 g |
| 15 g 15 g želatiny v prášku (živočišné) | Želatina vepřová | 15 g |
| 80 ml 80 ml vody | Voda | 80 ml |
| trochu trochu hrubě sekaných nebo mletých ořechů |