Nutriční hodnoty (Hovězí "à la pastrami " do baget a skvělé okurkové řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 19 772 kJ / 4 726 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 78,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,34 g |
| Tuky | 80,71 g |
| – nasycené | 10,99 g |
| – nenasycené | 59,46 g |
| –– mononenasycené | 29,94 g |
| –– polynenasycené | 29,52 g |
| ––– omega 3 | 2,69 g |
| Vláknina | 72,50 g |
| Cholesterol | 209 mg |
| Sodík | 12,91 g |
| Sůl | 31,28 g |
| Sacharidy | 862,93 g |
| – cukry | 819,93 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350-400 g 350-400 g hovězího vyzrálého masa | Vepřová kýta | 375 g |
| 1 lžička 1 lžička hořčičného semínka | Hořčice žlutá semena | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička semínka koriandru | Koriandr semena | |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 lžička 1 lžička pragandy nebo hrubší mořské soli | Rychlosůl | |
| půl lžičky lžičky chilli papriky | Chilli paprička čerstvá | |
| půl lžičky lžičky sladké papriky | Paprika červená sušená | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje slunečnicového | Olej řepkový | 22 ml |
| 3 3 bagety nejlépe tmavé, měla jsem pohankové | Bageta pšeničná | |
| 6 listů 6 listů salátu | Salát hlávkový čerstvý | |
| 3 lžíce 3 lžíce majonézy ochucené chilli | Majonéza | 45 g |
| 3 kg 3 kg okurek (nakládačky, hodí se přerostlé) | Okurka salátová čerstvá | 3000 g |
| 2 lžíce 2 lžíce soli | Sůl mořská | 30 g |
| 4-5 4-5 cibulí | Cibule čerstvá | 315 g |
| 750 g 750 g cukru krystal | Cukr bílý | 750 g |
| 750 ml 750 ml octu | Ocet lihový | 750 ml |
| 1 lžičky 1 lžičky curry | Kari | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička chilli | Chilli paprička sušená | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička namletý černý pepř | Pepř černý | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčičného semínka | Hořčice žlutá semena | 15 g |