Nutriční hodnoty (Bedly v bramboráku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 463 kJ / 589 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,64 g |
| Tuky | 11,01 g |
| – nasycené | 2,59 g |
| – nenasycené | 5,77 g |
| –– mononenasycené | 3,81 g |
| –– polynenasycené | 1,96 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 20,99 g |
| Cholesterol | 262 mg |
| Sodík | 339 mg |
| Sůl | 0,56 g |
| Sacharidy | 92,20 g |
| – cukry | 11,17 g |
| ––– laktóza | 2,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4-5 4-5 větších brambor | Brambor zimní | 225 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5-6 stroužků 5-6 stroužků česneku (nebo podle chuti) | Česnek čerstvý | 38.5 g |
| cca 50 ml cca 50 ml horkého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 30 g |
| hladká mouka podle potřeby | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 lžíce 1 lžíce majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
| 16 16 menších rovných kloboučků bedel | Bedla čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sádlo na smažení | Sádlo vepřové |