Nutriční hodnoty (Dýňová Hokkaidó polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 218 kJ / 52 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,48 g |
| Tuky | 0,27 g |
| – nasycené | 0,08 g |
| – nenasycené | 0,13 g |
| –– mononenasycené | 0,04 g |
| –– polynenasycené | 0,09 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 5,65 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 49 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 9,30 g |
| – cukry | 6,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| menší dýně Hokkaidó | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| půlka půlka celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 600 ml 600 ml vody | Voda | 600 ml |
| sůl, pepř, popřípadě zeleninový bujón | Bujón zeleninový | |
| smetana 12% | Smetana kravská sladká 12% | |
| zakysana Smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| dyňová semínka | Dýňová semínka | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |