Bulgur i jako příloha

mirca75 Kuchařka:

2 - 3 porce Bezmasá jídla 24 názorů

510

Suroviny

bulgur pšeničný 2 - 3 hrsti (záleží jak máte velkou ručku)
olej
1 lžička kurkuma nebo kari
horký vývar nebo z kostky
cibule 1/2 ks
česnek 2 stroužky
žampiony 2 ks
kousek čerstvé papriky
cherry rajčata 3 ks
pórek 5 cm
zelená cibulka
mrkev 1 malá
sůl
(Poměr bulguru k tekutinám je 1:2. A dle potřeby ještě v průběhu vaření přidáme)
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi si ohřejeme lžíci oleje, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek, necháme rozvonět, přisypeme žampiony na kostičky, orestujeme a vsypeme bulgur.

  2. Promícháme, posypeme kurkumou, zamícháme a zalijeme horkým vývarem. Přiklopíme pokličkou a necháme na malém ohni dusit. Občas zkontrolujeme stav tekutiny. Bulgur nesmí být suchý a přichytávat se. Dle potřeby trošku podlijeme.

  3. Po 10 min přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, dle chuti dosolíme, zamícháme, znovu přiklopíme a necháme ještě asi 10 min dusit.

  4. Poté přimícháme na kostičky nakrájenou papriku, na plátky nakrájené rajčata a na drobno pokrájený pórek a zelenou cibulku. Dle potřeby ještě zakápneme vývarem, zamícháme, vypneme sporák, přiklopíme a necháme zeleninu v horkém bulguru prohřát.

  5. Mezitím si můžeme nadat na talíře maso (plátek, směs,něco se šťávou...), přidáme bulgur a je hotovo.

  6. Bulgur nemá být rozvařený, ale sypký, vlhký a na skusu křupavý - ne však tvrdý.

Poznámka

Před chvilkou jsme ho dojedli k obědu, k tomu vepř.plátek s paprikou a sýrem, obloženo cherry rajčaty :-q.

Příprava bulguru mi trvala se vším všudy 25 min. a mezi tím jsem si udělala maso; takže docela rychlovka a je to dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bulgur i jako příloha

  • Rudischova Rudischova

    <3 moc děkuji,posílám bodíka. bylo to dobré.:-K

    Odpovědět

  • Markéta Markéta(neregistrovaná)

    http://www.toprecepty.cz/recept/4880-bulgur-i-jako...Martin: Tak to tady tak čtu a divím se. Musím prostě reagovat. Vývar muže být přece i zeleninový. Nevím co se tady diskutuje. Prostě vegetariáni si tam dají zeleninový vývar a je to.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Omlouvám se, amozřejmě tady kategorii "přílohy" máme. Nevím, na co jsem myslela.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Lucie (neregistrovaný/á) - jo máš pravdu v tom, že tu kategorie Přílohy je, to je ale jediné, v čem máš pravdu. Bezmasé jídlo to je taky. Takže bych toto nechala na volbě autorky receptu. O vegetariánské stravě se nikde nezmiňuje, takže obě kategorie jsou správně - ještě - platila by i kategorie Ostatní ;-);-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Lucie(neregistrovaná):-), to že je v poznámce napsáno, že jsme k tomu měli zrovna maso neznamená, že to musí být jen příloha. Jíme ho i jen takto (bez masa) a vyhovuje nám to. Takže souhrnem - toto jídlo může být jako příloha i jako samostatné jídlo. Myslím, že se tomu rozumět dá.
    JaniR.:-), kategorii Přílohy tu máme;-). Ale dala jsem to do bezmasých, protože to lze jíst tak i tak.
    Tímto jsem to doufám všem dalším "zájemcům" o toto jídlo dostatečně vysvětlila. Přeji všem pěkný den:-).

    Odpovědět

  • Lucie Lucie (neregistrovaný)

    A já ji vidím na vlastní oči :-D Jsou v ní knedlíky a jiné přílohy. ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Lucie : nemáme tady kategorii "Přílohy". Mirka to zařadila dobře.

    Odpovědět

  • Lucie Lucie (neregistrovaný)

    Tak když Bulgur jako příloha, tak kategorie Přílohy, ne ? A vzhledem k poznámce,kategorii Bezmasá jídla také nechápu. :-//;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Evo(neregistrovaná):-). Mějte mě klidně za podivnou, ale já nikde ! netvrdím, že je toto jídlo vhodné pro vegetariány. A pokud by jste tolik toužila si ho připravit, tak si jistě vývar nahradíte vodou a bude vaše vegetariánství neohroženo:-).
    Špagetko, Elizo, Maris - děkuju:-K.

    Odpovědět

  • maris maris

    Eliza: chtěla jsem napsat taky v tom smyslu - pravověrný vegetarián si to ohlídá a pro nás - obyčejné všežravce - je to bezmasé jídlo.;-):-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Vývar nemusí být jen z masa, pokud vím. Vegetarián si poradí, použije zeleninový...;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    eva (neregistrovaný/á) - otevřete si kategorie receptů a navrhněte, kam byste to přeřadila. Místo napadání dejte podnětný návrh. Musíte vycházet z kategorií, které tu jsou a které logicky odpovídají ;-)

    Odpovědět

  • eva eva(neregistrovaná)

    mirca75: Davat toto jidlo do bezmasych je stejne podivne, jako vase uvazovani. Nekteri lide jsou vegetariani. Uz chapete? Vegetariani nejedi MASO a nic z masa (napr. vyvar);-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Milý Martine neregi.:-). Do bezmasých se dávají jídla, ve kterých není maso a dát toto jídlo jen kvůli vývaru do jídel z masa, mi přijde více než jen podivné:-O. A do příloh jsem ho nedávala pro to,že lze toto mít i jako samostatný pokrm (vystačí to, jejikož je dost sytý;-)). Těšilo mě:-)

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Skvělý, ale asi je to ve špatný kategorii. Když hledám bezmasé, tak vývar je akorát čistá močovina z masa...:no:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo