Nutriční hodnoty (Bánh xèo (Vietnamská vaječná placka))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 031 kJ / 246 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,37 g |
| Tuky | 15,25 g |
| – nasycené | 3,69 g |
| – nenasycené | 7,05 g |
| –– mononenasycené | 5,63 g |
| –– polynenasycené | 1,43 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 0,75 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 951 mg |
| Sůl | 1,92 g |
| Sacharidy | 6,60 g |
| – cukry | 2,18 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce piva | Pivo světlé 10ᵒ | 30 ml |
| 1 lžičku 1 lžičku kurkumy | Kurkuma mletá | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce tapioková mouka (může se nahradit hl.moukou) | Mouka tapioková | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 4 krevety | Krevety loupané | |
| 1 lžíce 1 lžíce rybí omáčky | Rybí omáčka | 15 ml |
| hrst hrst mungo klíčků | Klíčky mungo čerstvé | |
| olej | Olej řepkový |