Nutriční hodnoty (Balkánská pomazánka s pórkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 110 kJ / 1 460 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 69,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,43 g |
| Tuky | 125,59 g |
| – nasycené | 76,11 g |
| – nenasycené | 44,99 g |
| –– mononenasycené | 40,42 g |
| –– polynenasycené | 4,57 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 1,66 g |
| Cholesterol | 488 mg |
| Sodík | 9,03 g |
| Sůl | 22,55 g |
| Sacharidy | 12,06 g |
| – cukry | 9,44 g |
| ––– laktóza | 8,61 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g - balkánského sýru (nebo brynzy) | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 450 g |
| 3 PL 3 PL másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1 1 střední cibule, může být i červená | ||
| 1 1 velký pórek /cca 120 g/ | Pórek čerstvý | |
| 1 PL 1 PL červené papriky | Paprika červená čerstvá | 10 g |
| 1 KL 1 KL mletého pepře | Pepř černý mletý | 5 g |
| 1 PL 1 PL olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 3 PL 3 PL podmáslí, kefíru (nebo bílý jogurt) | Kefír | 45 ml |