Nutriční hodnoty (Houbová omáčka s kuřecím a hřiby kováři)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 178 kJ / 1 716 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,85 g |
| Tuky | 140,65 g |
| – nasycené | 33,02 g |
| – nenasycené | 101,36 g |
| –– mononenasycené | 73,60 g |
| –– polynenasycené | 27,76 g |
| ––– omega 3 | 8,54 g |
| Vláknina | 40,69 g |
| Cholesterol | 129 mg |
| Sodík | 650 mg |
| Sůl | 1,56 g |
| Sacharidy | 55,11 g |
| – cukry | 38,79 g |
| ––– laktóza | 28,55 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kuřecí čtvrtky | Kuře stehno s kůží | |
| 300 g 300 g pravých a hnědých hřibů | Hřib čerstvý | 300 g |
| 300 g 300 g hřibů kovářů (modráků) | Hřib čerstvý | 300 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3-4 dl 3-4 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml |
| 3 dl 3 dl smetany na vaření (lze použít i rostlinnou Master Gourmet) | Smetana kravská sladká 12% | 300 ml |
| 1 1 velká PL mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 dl 1 dl oleje a 1 PL másla | Olej řepkový | 100 ml |
| 1/4 KL 1/4 KL kmínu | Kmín | 1.25 g |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 kostka 1 kostka zeleninového bujonu | Bujón zeleninový | 10 g |
| sůl, Maggi | Polévkové koření tekuté |