Nutriční hodnoty (Bramborovo - česnekový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 9 847 kJ / 2 353 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,63 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,86 g |
| Tuky | 54,06 g |
| – nasycené | 33,47 g |
| – nenasycené | 20,27 g |
| –– mononenasycené | 15,56 g |
| –– polynenasycené | 4,72 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 65,60 g |
| Cholesterol | 150 mg |
| Sodík | 278 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 388,23 g |
| – cukry | 37,60 g |
| ––– laktóza | 7,63 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 kg 2 kg brambor | Brambor zimní | 2000 g |
| 1 palička 1 palička česneku | Česnek čerstvý | 80 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 l 3 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 3000 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce ghí | Ghí | 30 g |
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| tříbarevný pepř | Pepř černý | |
| snítka snítka petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| kapka kapka olivového oleje k podávání | Olej olivový | |
| slunečnicová semínka | Slunečnicová semínka loupaná |