Nutriční hodnoty (Steaky s omáčkou z pomerančového pepře a s pečenou zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 4 261 kJ / 1 018 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,37 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,27 g |
Tuky | 77,30 g |
– nasycené | 21,52 g |
– nenasycené | 53,79 g |
–– mononenasycené | 44,58 g |
–– polynenasycené | 9,21 g |
––– omega 3 | 1,18 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 171 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 49,55 g |
– cukry | 28,90 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 ks 2 ks steaků z vysokého roštěnce, každý o výšce 2,5 cm | ||
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
4 lžíce 4 lžíce polosuchého vína | Víno bílé suché | 60 ml |
100 ml 100 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 100 ml |
1 lžíce 1 lžíce najemno nastrouhané pomerančové kůry | Pomerančová kůra čerstvá | 15 g |
1 lžička 1 lžička hrubě mletého pepře | Pepř černý mletý | 5 g |
200 ml 200 ml smetany (30%) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
Sůl | Sůl mořská | |
1 ks 1 ks pórku | Pórek čerstvý | 300 g |
4 ks 4 ks žampiónů | Žampion čerstvý | |
6 ks 6 ks ředkvičky | Ředkvička čerstvá | |
1 ks 1 ks žluté papriky | Paprika žlutá čerstvá | 150 g |
4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
šťáva z jednoho pomeranče | Pomeranč čerstvý | |
čerstvé lístky lístky šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě namletý pepř | Pepř černý mletý |