Nutriční hodnoty (Trhanec (nejen) s jahodovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 223 kJ / 1 009 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,16 g |
| Tuky | 39,07 g |
| – nasycené | 18,13 g |
| – nenasycené | 14,84 g |
| –– mononenasycené | 11,82 g |
| –– polynenasycené | 3,02 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 9,15 g |
| Cholesterol | 590 mg |
| Sodík | 285 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 124,75 g |
| – cukry | 39,60 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 12 g |
| 0,5 0,5 vanilkového cukru (nebo skořicového) | Cukr vanilkový | |
| 100 g 100 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 100 ml 100 ml mléka (120 ml, pokud je smetana hustá) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| citronová kůra dle chuti | Citronová kúra čerstvá | |
| máslo na smažení | Máslo kravské | |
| 300 g 300 g jahod (nebo borůvek, malin atp.) | Jahody čerstvé | 300 g |
| cukr krupice dle sladkosti ovoce | Cukr bílý | |
| 1 lžíce 1 lžíce vanilkového pudinku (nebo škrobu) | Puding v prášku | 15 g |
| voda dle potřeby | Voda | |
| rum (nebo likér) volitelně | Rum | |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| jogurt | Jogurt kravský bílý 3,5% | |
| zmrzlina | Zmrzlina vanilková | |
| čerstvé ovoce | Jahody čerstvé | |
| čokoláda | Čokoláda mléčná 30% | |
| čokoládová poleva | Čokoládová poleva |