Nutriční hodnoty (Trhanec (nejen) s jahodovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 4 223 kJ / 1 009 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,12 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,16 g |
Tuky | 39,07 g |
– nasycené | 18,13 g |
– nenasycené | 14,84 g |
–– mononenasycené | 11,82 g |
–– polynenasycené | 3,02 g |
––– omega 3 | 0,29 g |
Vláknina | 9,15 g |
Cholesterol | 590 mg |
Sodík | 285 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 124,75 g |
– cukry | 39,60 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 lžíce 1 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 12 g |
0,5 0,5 vanilkového cukru (nebo skořicového) | Cukr vanilkový | |
100 g 100 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
100 ml 100 ml mléka (120 ml, pokud je smetana hustá) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
citronová kůra dle chuti | Citronová kúra čerstvá | |
máslo na smažení | Máslo kravské | |
300 g 300 g jahod (nebo borůvek, malin atp.) | Jahody čerstvé | 300 g |
cukr krupice dle sladkosti ovoce | Cukr bílý | |
1 lžíce 1 lžíce vanilkového pudinku (nebo škrobu) | Puding v prášku | 15 g |
voda dle potřeby | Voda | |
rum (nebo likér) volitelně | Rum | |
zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
šlehačka | Šlehačka 35% | |
jogurt | Jogurt kravský bílý 3,5% | |
zmrzlina | Zmrzlina vanilková | |
čerstvé ovoce | Jahody čerstvé | |
čokoláda | Čokoláda mléčná 30% | |
čokoládová poleva | Čokoládová poleva |