Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Trhanec (nejen) s jahodovým přelivem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie4 223 kJ /
1 009 kcal
Bílkoviny35,12 g
– z toho živočišné bílkoviny22,96 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,16 g
Tuky39,07 g
– nasycené18,13 g
– nenasycené14,84 g
–– mononenasycené11,82 g
–– polynenasycené3,02 g
––– omega 30,29 g
Vláknina9,15 g
Cholesterol 590 mg
Sodík 285 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy124,75 g
– cukry39,60 g
––– laktóza7,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1 lžíce 1 lžíce cukru krupice Cukr bílý 12 g
0,5 0,5 vanilkového cukru (nebo skořicového) Cukr vanilkový
100 g 100 g zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 100 ml
100 ml 100 ml mléka (120 ml, pokud je smetana hustá) Smetana kravská sladká 12% 100 ml
100 g 100 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 100 g
citronová kůra dle chuti Citronová kúra čerstvá
máslo na smažení Máslo kravské
300 g 300 g jahod (nebo borůvek, malin atp.) Jahody čerstvé 300 g
cukr krupice dle sladkosti ovoce Cukr bílý
1 lžíce 1 lžíce vanilkového pudinku (nebo škrobu) Puding v prášku 15 g
voda dle potřeby Voda
rum (nebo likér) volitelně Rum
zakysaná smetana Smetana kravská zakysaná 12%
šlehačka Šlehačka 35%
jogurt Jogurt kravský bílý 3,5%
zmrzlina Zmrzlina vanilková
čerstvé ovoce Jahody čerstvé
čokoláda Čokoláda mléčná 30%
čokoládová poleva Čokoládová poleva

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.