Nutriční hodnoty (Piškot politý pudinkem a zdobený ovocem – recept na oběd nebo večeři pro děti)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 7 282 kJ / 1 740 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,52 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 46,44 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,08 g |
Tuky | 61,28 g |
– nasycené | 13,75 g |
– nenasycené | 38,88 g |
–– mononenasycené | 28,34 g |
–– polynenasycené | 10,54 g |
––– omega 3 | 2,50 g |
Vláknina | 3,15 g |
Cholesterol | 813 mg |
Sodík | 539 mg |
Sůl | 1,23 g |
Sacharidy | 237,15 g |
– cukry | 163,65 g |
––– laktóza | 29,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce oleje | Olej řepkový | 27.5 ml |
90-120 g 90-120 g cukru krupice | Cukr bílý | 105 g |
90-120 g 90-120 g hladké mouky (zvažte vejce a kolik váží, tolik dejte i mouky i cukru) | Mouka pšeničná hladká | 105 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
6 dl 6 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 600 ml |
1 sáček 1 sáček vanilkového nebo ovocného pudinku | ||
2 PL 2 PL cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |
strouhaná čokoláda apod. | Čokoláda mléčná 30% |