Nutriční hodnoty (Cizrnová polévka s ovesnou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 096 kJ / 1 696 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 86,33 g |
Tuky | 47,62 g |
– nasycené | 7,00 g |
– nenasycené | 37,73 g |
–– mononenasycené | 18,50 g |
–– polynenasycené | 19,22 g |
––– omega 3 | 0,87 g |
Vláknina | 146,15 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 158,67 g |
– cukry | 18,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek | 2.5 g |
1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
1 lžička 1 lžička mletého kmínu | Kmín mletý | 5 g |
400 g 400 g předvařené cizrny (nebo zavařené) | Cizrna | 400 g |
100 g 100 g barevných předvařených fazolí | ||
4 lžíce 4 lžíce bulguru (nebo kuskusu) | Pšeničný bulgur | |
150 ml 150 ml ovesné smetany | Smetana ovesná | 150 ml |
sušená nať z celeru (nebo jiné bylinky) | Celer bulva čerstvá | |
sůl | Sůl mořská |