Nutriční hodnoty (Jahoďák - dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 037 kJ / 2 877 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 63,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,50 g |
Tuky | 189,68 g |
– nasycené | 95,00 g |
– nenasycené | 80,42 g |
–– mononenasycené | 64,49 g |
–– polynenasycené | 15,93 g |
––– omega 3 | 4,09 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 1,22 g |
Sodík | 565 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 209,30 g |
– cukry | 133,00 g |
––– laktóza | 21,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 velká vejce (nebo 4x M) | Vejce slepičí | 210 g |
80 g 80 g cukru krupice | Cukr bílý | 80 g |
1/2 1/2 vanilkového cukru | Cukr vanilkový | |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
3 lžíce 3 lžíce teplé vody | Voda | 54 ml |
100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
400 ml 400 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 400 ml |
cca 4 lžíce 4 lžíce moučkového cukru, dle sladkosti jahod | Jahody čerstvé | |
1/2 1/2 vanilkového cukru | Cukr vanilkový | |
cca 500 g 500 g jahod | Jahody čerstvé | 500 g |
1 1 dortové želé na 250 ml tekutiny + cukr | Želatina cukrářská |