Nutriční hodnoty (Jahoďák - dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 037 kJ / 2 877 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 63,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,50 g |
| Tuky | 189,68 g |
| – nasycené | 95,00 g |
| – nenasycené | 80,42 g |
| –– mononenasycené | 64,49 g |
| –– polynenasycené | 15,93 g |
| ––– omega 3 | 4,09 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 1,22 g |
| Sodík | 565 mg |
| Sůl | 1,55 g |
| Sacharidy | 209,30 g |
| – cukry | 133,00 g |
| ––– laktóza | 21,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 80 g 80 g cukru krupice | Cukr bílý | 80 g |
| 3 3 velká vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 4 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 3 lžíce 3 lžíce teplé vody | Voda | 54 ml |
| máslo (na vymazání formy) | Máslo kravské | |
| mouka (na vysypání formy) | Mouka pšeničná hladká | |
| 250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 400 ml 400 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 400 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 4 g |
| 500 g 500 g jahod | Jahody čerstvé | 500 g |
| 1 sáček 1 sáček dortového želé | Želatina cukrářská | |
| cukr | Cukr bílý |