Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Velikonoční kopřivová nádivka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie15 031 kJ /
3 593 kcal
Bílkoviny230,74 g
– z toho živočišné bílkoviny190,54 g
– z toho rostlinné bílkoviny40,20 g
Tuky175,64 g
– nasycené61,81 g
– nenasycené90,67 g
–– mononenasycené73,14 g
–– polynenasycené17,52 g
––– omega 31,90 g
Vláknina32,41 g
Cholesterol 1,95 g
Sodík 10,69 g
Sůl25,18 g
Sacharidy260,10 g
– cukry35,23 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 hrsti 2 hrsti mladých kopřiv Kopřiva dvoudomá listy čerstvé
400 g 400 g vařeného uzeného masa (plec nebo krkovice) Vepřová plec uzená 400 g
8 8 starších rohlíků Rohlík pšeničný bílý 344 g
300 ml 300 ml vývaru z uzeného masa (nebo mléka) Vepřová plec uzená 300 g
100 g 100 g uzené slaniny (špeku) Špek 100 g
1 lžíce 1 lžíce oleje (nebo sádla) Olej řepkový 11 ml
2 2 cibule Cibule čerstvá 140 g
4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku (dle chuti) Česnek čerstvý 31.5 g
5-6 5-6 vajec (dle velikosti) Vejce slepičí 385 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
máslo na vymazání Máslo kravské
strouhanka na vysypání Strouhanka pšeničná
červená paprika (nebo kapie) Paprika červená čerstvá
muškátový květ (nebo oříšek) Muškát květ sušený
hrášek Hrášek zelený
mrkev Mrkev čerstvá
houby Hřib čerstvý
sýr (niva, čedar) Sýr kravský tvrdý 30%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.