Nutriční hodnoty (Vaječné jarní a velikonoční pomazánky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 11 039 kJ / 2 638 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 145,01 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,35 g |
Tuky | 167,61 g |
– nasycené | 67,66 g |
– nenasycené | 70,32 g |
–– mononenasycené | 58,62 g |
–– polynenasycené | 11,70 g |
––– omega 3 | 0,88 g |
Vláknina | 101,41 g |
Cholesterol | 3,33 g |
Sodík | 2,84 g |
Sůl | 6,27 g |
Sacharidy | 83,40 g |
– cukry | 18,16 g |
––– laktóza | 14,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 vejce (uvařená natvrdo) | Vejce slepičí | 280 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
200 g 200 g pomazánkového másla | Pomazánka mléčná | 200 g |
3 3 ančovičky (nebo sardelová pasta) | Ančovičky v oleji | |
2 2 jarní cibulky (nebo sekaná zelená petrželka) | Cibulka jarní čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
4 4 vejce (uvařená natvrdo) | Vejce slepičí | 280 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce strouhaného křenu | Křen čerstvý | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
sůl | Sůl mořská | |
4 4 vejce (uvařená natvrdo) | Vejce slepičí | 280 g |
500 g 500 g mladých kopřiv | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | 500 g |
100 g 100 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
zelenina na ozdobu | Mrkev čerstvá |