Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vaječné jarní a velikonoční pomazánky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie11 039 kJ /
2 638 kcal
Bílkoviny148,36 g
– z toho živočišné bílkoviny145,01 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,35 g
Tuky167,61 g
– nasycené67,66 g
– nenasycené70,32 g
–– mononenasycené58,62 g
–– polynenasycené11,70 g
––– omega 30,88 g
Vláknina101,41 g
Cholesterol 3,33 g
Sodík 2,84 g
Sůl6,27 g
Sacharidy83,40 g
– cukry18,16 g
––– laktóza14,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 vejce (uvařená natvrdo) Vejce slepičí 280 g
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
200 g 200 g pomazánkového másla Pomazánka mléčná 200 g
3 3 ančovičky (nebo sardelová pasta) Ančovičky v oleji
2 2 jarní cibulky (nebo sekaná zelená petrželka) Cibulka jarní čerstvá
sůl Sůl mořská
4 4 vejce (uvařená natvrdo) Vejce slepičí 280 g
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
2 lžíce 2 lžíce strouhaného křenu Křen čerstvý 30 g
1 lžíce 1 lžíce hořčice Hořčice plnotučná 15 g
sůl Sůl mořská
4 4 vejce (uvařená natvrdo) Vejce slepičí 280 g
500 g 500 g mladých kopřiv Kopřiva dvoudomá listy čerstvé 500 g
100 g 100 g strouhaného sýra Sýr kravský tvrdý 30% 100 g
mletý pepř Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská
zelenina na ozdobu Mrkev čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.