Nutriční hodnoty (Vaječné jarní a velikonoční pomazánky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 039 kJ / 2 638 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 148,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 145,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,35 g |
| Tuky | 167,61 g |
| – nasycené | 67,66 g |
| – nenasycené | 70,32 g |
| –– mononenasycené | 58,62 g |
| –– polynenasycené | 11,70 g |
| ––– omega 3 | 0,88 g |
| Vláknina | 101,41 g |
| Cholesterol | 3,33 g |
| Sodík | 2,84 g |
| Sůl | 6,27 g |
| Sacharidy | 83,40 g |
| – cukry | 18,16 g |
| ––– laktóza | 14,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce (uvařená natvrdo) | Vejce slepičí | 280 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 200 g 200 g pomazánkového másla | Pomazánka mléčná | 200 g |
| 3 3 ančovičky (nebo sardelová pasta) | Ančovičky v oleji | |
| 2 2 jarní cibulky (nebo sekaná zelená petrželka) | Cibulka jarní čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 4 vejce (uvařená natvrdo) | Vejce slepičí | 280 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhaného křenu | Křen čerstvý | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 4 vejce (uvařená natvrdo) | Vejce slepičí | 280 g |
| 500 g 500 g mladých kopřiv | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | 500 g |
| 100 g 100 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| zelenina na ozdobu | Mrkev čerstvá |