

Brněnský řízek
Suroviny 2 porce
- 2 plátky vepřové kýty, krkovice, pečeně-jak má kdo rád
- 100 g šunky
- 2 vejce
- 50 g sterilovaného hrášku
- strouhanka
- hladká mouka
- vejce na trojobal
- tuk na smažení
- máslo
Postup přípravy receptu
Šunku nakrájíme na kostičky a dáme společně s hráškem na rozpuštěné máslo.
Prohřejeme a přidáme vejce. Necháme ztuhnout.
Maso naklepeme a osolíme. Na polovinu plátku naklademe vejce. Druhou polovinu masa přehneme přes náplň a okraje sklepneme.
Obalíme v trojobalu a osmažíme.
Poznámka od kuchařky
Já jsem měl malé plátky pečeně, tak jsem dal dva na sebe a spíchl jehlami.
Před podáváním řízek šikmo rozkrojíme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Brněnský řízek
-
Jana Dorazinová - Remková : Jani, Ty máš kolečka salámu položená na masu a pak náplň, koukám dobře ?
-
Velmi dobré, děkuji za recept.
-
-
Dneska zrovna dělám, ale místo trojoblalu smažím jen tak. Voní mi celá kuchyně
-
lucka719: Díky.
-
Dnes jsme měli na oběd a je to výborné!!! Luxus!!
-
Vypadá to fakt nádherně. Už to jdu smažit, tak jsem zvědav, jak se to povede
-
No Jani, fotky supr. Se lepšíš!
-
Jana Remkova:
jj, OK, z minulého příspěvku to vyznělo, že jsi zadala celý název -
jahoda: no, já zadala: Kotl-hráš-salám-vejc. Nevím, jak jinak bych to měla napsat
. Jo, ze školy jsem už fakt dlouho a zrovna tohle...
-
Jana Remkova:
Jani, kořen slova je jen část slova, takže je lepší zadat při vyhledávání jen část - např. brněn a vyjede Ti všechno brněnské -
Vašku, vlastně jsem chtěla přidat nový recept
"Brňenský kotlet". Ať jsem hledala, jak jsem hledala, nic jsem podle surovin nenašla, asi zadávám blbě kořen slova.
Tak jsem tady sedla a ještě naposledy, než vložím recept jsem zadala "Brněnský řízek" a ejhle!!
Takže, pokud ti to nevadí, přidám aspoň fotky. Já měla recept s měkkým salámem, ne se šunkou, ale to je taky jediný rozdíl mezi těmi řízky
-
Dooga nádhera
-
velmi dobrý recept , dávám mu 10 bodů
-
Vypadá to krásně,hned bych si dala taky
dávám bodík