Brněnský řízek

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Vepřové maso 19 názorů

Suroviny

2 plátky vepřové kýty, krkovice, pečeně-jak má kdo rád
100 g šunky
2 vejce
50 g sterilovaného hrášku
strouhanka
hladká mouka
vejce na trojobal
tuk na smažení
máslo
Recept si zatím oblíbilo 36 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Šunku nakrájíme na kostičky a dáme společně s hráškem na rozpuštěné máslo.

  2. Prohřejeme a přidáme vejce. Necháme ztuhnout.

  3. Maso naklepeme a osolíme. Na polovinu plátku naklademe vejce. Druhou polovinu masa přehneme přes náplň a okraje sklepneme.

  4. Obalíme v trojobalu a osmažíme.

Poznámka

Já jsem měl malé plátky pečeně, tak jsem dal dva na sebe a spíchl jehlami.

Před podáváním řízek šikmo rozkrojíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 567 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brněnský řízek

  • zdenka.s zdenka.s

    Jana Dorazinová - Remková : Jani, Ty máš kolečka salámu položená na masu a pak náplň, koukám dobře ?

    Odpovědět

  • Tynaja Tynaja

    Velmi dobré, děkuji za recept.

    Odpovědět

  • Vámoši Tomáš Vámoši Tomáš(neregistrovaný)

  • Kačenka Kačenka(neregistrovaná)

    Dneska zrovna dělám, ale místo trojoblalu smažím jen tak. Voní mi celá kuchyně :-):yes:

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autor receptu)

    lucka719: Díky. :-K

    Odpovědět

  • lucka719 lucka719

    Dnes jsme měli na oběd a je to výborné!!! Luxus!! :-)

    Odpovědět

  • Gungan Gungan(neregistrovaný)

    Vypadá to fakt nádherně. Už to jdu smažit, tak jsem zvědav, jak se to povede :-))

    Odpovědět

  • marunda marunda

    No Jani, fotky supr. Se lepšíš!:yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Jana Remkova:
    jj, OK, z minulého příspěvku to vyznělo, že jsi zadala celý název;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    jahoda: no, já zadala: Kotl-hráš-salám-vejc. Nevím, jak jinak bych to měla napsat:-D. Jo, ze školy jsem už fakt dlouho a zrovna tohle...:-D:-D

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Jana Remkova:
    Jani, kořen slova je jen část slova, takže je lepší zadat při vyhledávání jen část - např. brněn a vyjede Ti všechno brněnské;-):-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Vašku, vlastně jsem chtěla přidat nový recept;-) "Brňenský kotlet". Ať jsem hledala, jak jsem hledala, nic jsem podle surovin nenašla, asi zadávám blbě kořen slova.:-( Tak jsem tady sedla a ještě naposledy, než vložím recept jsem zadala "Brněnský řízek" a ejhle!!:-D Takže, pokud ti to nevadí, přidám aspoň fotky. Já měla recept s měkkým salámem, ne se šunkou, ale to je taky jediný rozdíl mezi těmi řízky;-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Dooga nádhera:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • ivona daňková ivona daňková(neregistrovaný)

    velmi dobrý recept , dávám mu 10 bodů:-):-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Vypadá to krásně,hned bych si dala taky:-pdávám bodík:yes::-))

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: brněnský vepřový řízek vepřový řízek brněnský brněnský plněný řízek smažený brněnský řízek brněnské řízky brněnský kuřecí řízek brněský řízek vepřový brněnský řízek brněnský smažený řízek řízek přírodní řízky z krkovičky brněnský vepřový řízek recept vepřový řízek brněský brněnský přírodní řízek brněnské recepty brnenskej rizek brněnský brněnskýřízek brněnský plátek řízky

Zapomněl/a jsem heslo