Nutriční hodnoty (Plněné kedlubny podle babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 911 kJ / 457 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,08 g |
| Tuky | 19,28 g |
| – nasycené | 5,75 g |
| – nenasycené | 12,13 g |
| –– mononenasycené | 7,56 g |
| –– polynenasycené | 4,57 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 9,40 g |
| Cholesterol | 175 mg |
| Sodík | 446 mg |
| Sůl | 1,33 g |
| Sacharidy | 39,25 g |
| – cukry | 13,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1-2 1-2 kedlubny (podle velikosti) | Kedluben čerstvý | 270 g |
| 100-150 g 100-150 g rozmražené drůbeží sekané | Sekaná kuřecí | 125 g |
| 1/2 1/2 mrkve | Mrkev čerstvá | 25 g |
| 2 lžíce 2 lžíce předvařené nesolené rýže | Rýže bílá | 30 g |
| 2-3 plátky 2-3 plátky anglické slaniny | Anglická slanina | |
| 1 špetka 1 špetka mletého kmínu | Kmín mletý | |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky grilovacího koření | Grilovací koření | 1.25 g |
| malý kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| škrobová moučka (nebo jíška) | Bramborový škrob |