Nutriční hodnoty (Pšenično-žitný chléb s vlašskými ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 440 kJ / 1 300 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,95 g |
| Tuky | 8,99 g |
| – nasycené | 3,55 g |
| – nenasycené | 6,65 g |
| –– mononenasycené | 1,87 g |
| –– polynenasycené | 4,79 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 18,75 g |
| Cholesterol | 20 mg |
| Sodík | 228 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 254,03 g |
| – cukry | 34,29 g |
| ––– laktóza | 13,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml podmáslí nebo kefíru (případně jogurt, mléko) | Podmáslí | 250 g |
| 150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 160-170 g 160-170 g žitné mouky | Mouka žitná hladká | 165 g |
| 40-60 40-60 sekaných jader vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku sušeného droždí | Droždí sušené | 3.5 g |
| 1 lžička 1 lžička medu | Med nepasterovaný | 18 g |
| 1 1 zarovnaná lžička soli | Sůl mořská | |
| drcený kmín | Kmín mletý |