Nutriční hodnoty (Jarní zelný salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 059 kJ / 492 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,03 g |
| Tuky | 13,84 g |
| – nasycené | 1,47 g |
| – nenasycené | 11,57 g |
| –– mononenasycené | 7,39 g |
| –– polynenasycené | 4,18 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 30,32 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 176 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 57,70 g |
| – cukry | 35,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg raného zelí (1 malá hlávka) | Zelí bílé čerstvé | 1000 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru krupice (nebo medu) | Cukr bílý | 12 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| citronová šťáva (dle chuti) | Šťáva z citrónu | |
| citronová kůra (není nutná) | Citronová kúra čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 menší červenou papriku (nebo kapii) | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 2 2 zralá, pevná rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1/2 1/2 salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 5-6 5-6 ředkviček | Ředkvička čerstvá |