Nutriční hodnoty (Kuře s houbami po chalupářsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 558 kJ / 850 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,12 g |
| Tuky | 64,12 g |
| – nasycené | 41,31 g |
| – nenasycené | 20,97 g |
| –– mononenasycené | 19,07 g |
| –– polynenasycené | 1,91 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 21,76 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 111 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 42,35 g |
| – cukry | 16,73 g |
| ––– laktóza | 8,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 kuře (nebo 4 kuřecí stehna či čtvrtky) | Kuře | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1/4 l 1/4 l vody nebo kuřecího či slepičího vývaru | Voda | 250 ml |
| 250 g 250 g čerstvých hub (můžeme nahradit i hlívou či žampiony) | Hřib čerstvý | 250 g |
| 0,2 l 0,2 l sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200.00000298023224 ml |
| 20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| špetka špetka pepře | Pepř černý | |
| 2-3 KL 2-3 KL citrónové šťávy nebo asi 1 dl bílého vína | Šťáva z citrónu | 12.5 ml |
| sekaná petrželka | Petržel nať čerstvá |