Nutriční hodnoty (Brambory vařené v mléce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 758 kJ / 1 376 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 20,56 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,56 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g | 
| Tuky | 66,60 g | 
| – nasycené | 42,40 g | 
| – nenasycené | 22,40 g | 
| –– mononenasycené | 20,80 g | 
| –– polynenasycené | 1,60 g | 
| ––– omega 3 | 0,34 g | 
| Vláknina | 22,00 g | 
| Cholesterol | 204 mg | 
| Sodík | 62 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 162,64 g | 
| – cukry | 10,64 g | 
| ––– laktóza | 0,64 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 kilo 1 kilo brambor | Brambor zimní | 1000 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| asi 300 - 350 asi 300 - 350 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g | 
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |