Nutriční hodnoty (Jablečné lívanečky s bezovými květy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 413 kJ / 2 011 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,70 g |
| Tuky | 62,33 g |
| – nasycené | 12,84 g |
| – nenasycené | 38,12 g |
| –– mononenasycené | 26,55 g |
| –– polynenasycené | 11,57 g |
| ––– omega 3 | 2,32 g |
| Vláknina | 23,55 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 562 mg |
| Sůl | 1,41 g |
| Sacharidy | 281,75 g |
| – cukry | 135,25 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 4-5 4-5 nastrouhaných jablek (asi 150 g) | Jablko čerstvé | 675 g |
| trochu trochu skořice | Skořice ceylonská | |
| 8-10 8-10 květů bezu | ||
| trochu trochu oleje nebo sádla na smažení | Olej řepkový |