Nutriční hodnoty (Ředkvičková omáčka s uzeným masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 536 kJ / 367 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,33 g |
| Tuky | 26,45 g |
| – nasycené | 16,91 g |
| – nenasycené | 8,58 g |
| –– mononenasycené | 7,70 g |
| –– polynenasycené | 0,88 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 4,23 g |
| Cholesterol | 83 mg |
| Sodík | 64 mg |
| Sůl | 0,16 g |
| Sacharidy | 23,62 g |
| – cukry | 9,08 g |
| ––– laktóza | 4,87 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce másla (možno napůl s olejem) | Máslo kravské | 15 g |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| uzený vývar | Vývar vepřový | |
| 1 svazek 1 svazek ředkviček | Ředkvička čerstvá | 110 g |
| 1 lžíce 1 lžíce čínské (česnekové) pažitky | Pažitka čerstvá | 15 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 3 3 slabší lžičky cukru | Cukr bílý | |
| 3 lžičky 3 lžičky šťávy z citronu | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| vařené uzené maso | Vepřová plec uzená |