Nutriční hodnoty (Znojemská okurková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 654 kJ / 1 112 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,01 g |
| Tuky | 94,52 g |
| – nasycené | 55,52 g |
| – nenasycené | 32,99 g |
| –– mononenasycené | 29,24 g |
| –– polynenasycené | 3,75 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 4,57 g |
| Cholesterol | 771 mg |
| Sodík | 246 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 38,95 g |
| – cukry | 5,48 g |
| ––– laktóza | 3,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 3 3 větší nakládané okurky (znojemské) | Okurka polní zavařená | |
| lák z okurek | Nálev z okurek | |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 250 ml 250 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 250 ml |
| špetka špetka mletého kmínu | Kmín mletý | |
| sůl dle potřeby | Sůl mořská | |
| pažitka, petrželka nebo snítka kopru | Petržel nať čerstvá |