Nutriční hodnoty (Jednoduchá boloňská omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 093 kJ / 3 607 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 159,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 108,53 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,91 g |
| Tuky | 156,09 g |
| – nasycené | 42,14 g |
| – nenasycené | 103,62 g |
| –– mononenasycené | 76,62 g |
| –– polynenasycené | 27,00 g |
| ––– omega 3 | 5,22 g |
| Vláknina | 39,45 g |
| Cholesterol | 315 mg |
| Sodík | 1,65 g |
| Sůl | 3,55 g |
| Sacharidy | 375,36 g |
| – cukry | 118,27 g |
| ––– laktóza | 10,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
| 500 g 500 g rajského protlaku (v kartonu) | Protlak rajčatový | 500 g |
| 2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 100 g 100 g čerstvých rajčat | Rajče červené čerstvé | 100 g |
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 2 lžičky 2 lžičky koření na mleté maso | Provensálské koření | 10 g |
| 2 lžičky 2 lžičky oregana | Oregano sušené | 10 g |
| 2 lžičky 2 lžičky bazalky | Bazalka čerstvá | 10 g |
| 1 1 hovězí bujon | Bujón hovězí | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sladké papriky | Paprika červená sušená | 0.5 g |
| 3 lžíce 3 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 45 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| sůl a pepř dle chuti | Pepř černý | |
| na cca 300 g 300 g těstovin | Těstoviny pšeničné | 300 g |
| 120 g 120 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 120 g |