Nutriční hodnoty (Přírodní Švesťákovy karbanátky s omáčkou z červeného vína)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 049 kJ / 3 836 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 256,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 250,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,43 g |
| Tuky | 241,50 g |
| – nasycené | 77,60 g |
| – nenasycené | 145,87 g |
| –– mononenasycené | 112,92 g |
| –– polynenasycené | 32,95 g |
| ––– omega 3 | 1,58 g |
| Vláknina | 12,08 g |
| Cholesterol | 982 mg |
| Sodík | 2,03 g |
| Sůl | 4,48 g |
| Sacharidy | 84,55 g |
| – cukry | 58,39 g |
| ––– laktóza | 1,17 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg mletého masa | Vepřový ořez | 1500 g |
| 1 1 bílá cibule (nastrouhaná, ale může být i jemně krájená) | Cibule čerstvá | |
| 1 1 červená cibule (jemně krájená) | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 4-6 lžiček 4-6 lžiček hustého bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 25 ml |
| 4-6 lžiček 4-6 lžiček plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 25 g |
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| oregano | Oregano sušené | |
| Tandoori Masala | Tandoori masala | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 140 g 140 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 140 g |
| 400-500 ml 400-500 ml červeného vína | Víno červené suché | 450 ml |
| 300-400 ml 300-400 ml vody | Voda | 350 ml |
| 2 špetky 2 špetky soli | Sůl mořská | 2 g |
| 2-4 lžičky 2-4 lžičky třtinového cukru | Cukr třtinový | 36 g |
| trocha trocha oregana | Oregano sušené |