Nutriční hodnoty (Kapustový krém s praženou cizrnou a slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 401 kJ / 2 008 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,50 g |
| Tuky | 131,53 g |
| – nasycené | 63,05 g |
| – nenasycené | 65,16 g |
| –– mononenasycené | 50,79 g |
| –– polynenasycené | 14,38 g |
| ––– omega 3 | 1,15 g |
| Vláknina | 82,35 g |
| Cholesterol | 170 mg |
| Sodík | 1,77 g |
| Sůl | 4,14 g |
| Sacharidy | 108,45 g |
| – cukry | 16,45 g |
| ––– laktóza | 3,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky střední kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 350 g |
| 200 g 200 g uvařené cizrny | Cizrna | 200 g |
| 3-4 3-4 brambory | Brambor zimní | 175 g |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 100 g 100 g tence krájené libové anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| 1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |