Nutriční hodnoty (Vydatná fazolová polévka s koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 5 835 kJ / 1 395 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 57,73 g |
| Tuky | 37,00 g |
| – nasycené | 22,93 g |
| – nenasycené | 12,46 g |
| –– mononenasycené | 9,41 g |
| –– polynenasycené | 3,04 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 50,30 g |
| Cholesterol | 98 mg |
| Sodík | 2,17 g |
| Sůl | 5,20 g |
| Sacharidy | 174,36 g |
| – cukry | 19,88 g |
| ––– laktóza | 7,68 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g fazolí ve slaném nálevu (pevný podíl v plechovce) | Fazole v konzervě | 250 g |
| 250 g 250 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 500-600 ml 500-600 ml vývaru | Vývar hovězí | 550 ml |
| 200 g 200 g zakysané smetany pokojové teploty | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| cca 1 lžíce 1 lžíce jemně nasekaného, kopru dle chuti | Kopr nať čerstvý | 15 g |